moussetårta med bär.

Här kommer ett recept på en helt underbar moussetårta som jag fick smaka på i bosnien . Enkel att göra och jätte god :) 



● 250 g margarin 
● 250 g Florsocker 
● 5 dl grädde
● 2.5 dl Cremefraiche 
● 1 paket plasma lane kex 
●  lite mjölk 
● 1 påse gelatin 
● 3 msk socker 
● 2-3 dl vatten 
● ca 400 g frusna valfria bär. 

1. Vispa ihop margarin och florsocker i en skål.
2. Vispa grädden mellanhårt i en annan skål 
3. Lägg I Cremefraiche i grädden lite i taget och vispa jämnt.
4. Lägg över smörblandningen i gräddblandningen och vispa ihop allt. 

5. Lägg kexen i blöt i mjölken ,  täck sedan botten jämnt i en form med avtagbara kanter. Se till att hela botten är täckt noga. 
6. Lägg smeten över kexen och bre ut jämnt.
7. Lägg på frusna bär. 

8. Gelatin 
Häll i gelatin , socker och vatten i en gryta , vispa ihop och Värm upp under omrörning tills det nästan kokar. 
Häll över kakan . 

9. Ställ in kakan i kylen tills gelatinet stelnat.  Kakan smakar bäst dagen efter, men går även bra att äta samma dag. 


Hoppas det smakar :) ❤ 

cake - dröm - godis - kaka - recept - sommar - tips - tårta