Choklad Pavlova


 
 
 
 
 
CHOKLADKRÄM
100 g  mörk choklad, 70 %
5 st  äggula 
0,75 dl strösocker 
0,5 dl maizena majsstärkelse 
3 g  vaniljsocker (1 tsk)
350 g  mjölk, 3 % (3,5 dl)
20 g  osaltat smör

CHOKLADPAVLOVA
75 g  mörk choklad
140 g  äggvita (4 stora)
220 g  strösocker (2,5 dl)
8 g  maizena (1 msk)
4 g  vitvinsvinäger (1 tsk)
CHOKLADSÅS
85 g  strösocker (1 dl)

40 g  kakao (1 dl)
100 g  grädde (1 dl)
30 g  smör

GARNERING
500 g  grädde (5 dl)
100 g  choklad, hackad
20  maltesers

 
Chokladkräm
Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
Blanda äggula, socker, maizena och vaniljsocker i en bunke.

Koka upp mjölken i en kastrull och blanda ner den ordentligt i ägguleblandningen.
Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills blandningen tjocknar till en kräm.
Låt gå på värme ytterligare 2-3 minuter för att koka bort smaken av majsstärkelsen.
Häll krämen över chokladen, klicka i smöret och blanda tills chokladen har smält. Täck med plastfolie och låt stå i kylen tills den är kall. 

Chokladpavlova
Hacka chokladen lägg i en bunke, smält över ett vattenbad eller i mikron.
Sätt ugnen på 150 grader. 

Vispa äggvitor till ett skum och tillsätt lite i taget av strösockret, vispa till en fast maräng.
Tillsätt maizena och vitvinsvinäger och blanda försiktigt med en slickepott.
Ringla i smält choklad och marmorera genom att vända runt max 2-3 gånger. 
Fördela marängen på två plåtar med bakplåtspapper och gör runda bottnar av marängen, cirka 18-20 cm i diameter. 
Grädda mitt i ugnen i cirka 60 minuter.
Stäng av ugnen och låt stå där med ugnsluckan öppen tills ugnen har svalnat. 

Chokladsås
Blanda strösocker och kakao i en kastrull, ha i grädde och smör. Koka upp på mellan värme i ca 5 minuter, rör mellan varven så den inte bränner fast. Koka till en fin och glansig chokladsås.
 
 
 
 
 
Recept från Roy Fares på recept.nu 

Kinder - choklas - maräng - pavlova - roy fares