Våningstårta

God morgon.

Igår var min mamma och mormor här så jag passade på att baka en tårta att bjuda på. Jag är väldigt nöjd med den för att vara den första våningstårtan som jag lyckats med. Några små fel blev det ju bland annat att jag la för mycket färg i marsipanen som jag skulle ha till rosetten och rosetten blev lite stor.
Jag använde den köpta sockerpastan till att täcka den ena våningen och färgade den röd men efter att jag lagt på den så sprack den lite så jag kommer hålla mig till min egen MMF för att täcka tårtor och marsipan för att göra stora figurer , försökte ju göra rosetten först med den köpta sockerpastan men den sprack hela tiden. Det finns ju olika märken på dessa så jag har väl fått tag på ett dåligt märke så jag säger inte att all sockerpasta spricker men just denna gjorde det.

Nu blev det ett väldigt långt inlägg så här får ni en bild på tårtan i stället :)



Tårtan är gjord av tigerkaka som botten och med vanilj och chokladsmörkräm emellan, spacklad med vaniljsmörkräm med lite vit choklad i. Mormor och mamma älskade den men jag tyckte den var för söt så nästa gång fyller jag den med mousse i stället.

Ha en fin dag 💕