Elsa tårta

Hej.
 
Det har hänt en del det sista och det har blivit en hel de bakning. 
Nu sist fyllde min dotter 4 år och temat var ju så klart Elsa.
 
 
Tårtan är fylld med  både vit och mörk botten och sen Hallonmousse och chokladmousse, sedan täckt med smörkräm och fondant.
 
Hallonmoussen hittade jag på bengtssonsbaksida och det är nästan alltid där jag letar efter recept när det gäller fyllningar. just denna moussen har jag provat med flera olika bär och den blir alltid lika bra
 
Till ett lager i en ca 20-24 cm form behövs:

200g frusna hallon eller andra valfria bär
1 msk strösocker
3 msk vatten
några droppar citronsaft
2 gelatinblad( jag bytte ut mot 2 tsk vegetariskt gelantinpulver)
2 dl grädde

1. Blötlägg gelatinbladen i fem minuter.
2. Koka upp övriga ingredienser utom grädden, rör ner gelatinbladen.
3. Ställ in i kylen att svalna av ordentligt och tjockna. 
4. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
 
Chokladmoussen gjorde min svärmor och jag har tyvärr inget recept på den.
 
Dekorationerna
gjorde jag av fondant och dekorationsis, så länge jag letade efter recept på dekorationsisen men tislut så hittade jag det.
 
Dekorationsis
1 dl glukossirap
2,5 dl socker
0,5 dl vatten
Blå karamellfärg
Klä en plåt med aluminumfolie och pensla med olja
Blanda alla ingredienser utom färgen i en kastrull och låt koka tills det kommer upp till 140 grader. Lägg i några droppar färg och rör om ordentligt. Häll ut på en beklädd bakplåt, forma med en sked till önskad tjocklek. Man måste arbeta ganska snabbt för det stelnar väldigt fort. 
När "isen" stelnat helt kan man försiktigt knacka sönder flaket i mindre bitar. 
 
Detta receptet hittade jag hos mammajezzica.blogspot.se