Tigerkaka
Hej hej.
Hoppas att ni alla har en bra lördag och njuter av helgen , det gör jag i alla fall :)
Idag har jag bestämt mig för att bara vila och absolut inte städa för det känns som jag gjort det hela veckan, och i och med att jag vart sjuk hela veckan också men inte hunnit vila så är det dags nu även fast jag är på bättringsvägen och mår 100 gånger bättre idag. Så jag ska faktiskt lägga mig i sängen och njuta av mina mjuka kuddar :p
Men jag var ju tvungen att göra något i morse så jag rörde faktiskt ihop två tigerkakor för att ha som bottnar till tårtan. Jag har aldrig tänkt på att jag faktiskt kan använda det receptet till bottnar men så att dom använder det i serien Cake Boss och tänkte prova :)
Så innan jag hoppar ner i sängen så tänkte jag dela med mig av receptet :) Kakan är ju så god att äta bara som den är också :)

(Bild lånad från Google)
☆Ingredienser (12 portioner)
▪200 g smör
▪2 ½ dl strösocker
▪3 ägg
▪4 dl vetemjöl
▪1 tsk bakpulver
▪1 ½ dl mjölk
▪2 msk kakao
▪1 msk vaniljsocker
▪ströbröd till formen
☆Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.Smörj och bröa en sockerkaksform.Vispa sockret och smöret pösigt med en elvisp.
Blanda i äggen ett och ett under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smörblandningen tillsammans med mjölken.
Blanda en tredjedel av smeten med kakaon.Blanda två tredjedelar av smeten med vaniljsockret.Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka smeten och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten för att skapa marmoreringen.
Grädda i nedre delen av ugnen c:a 40-45 minuter. Prova med en sticka så den är torr.
♡♡♡
Va gott med tigerkaka :)