Hög tårtbotten
Recept
Du behöver 5 -6 ägg. Ju fler ägg ju högre botten.
Socker
Potatismjöl
Mjöl
Vaniljsocker 2-3 tsk eller kakao
Bakpulver 2 tsk till 5 ägg 2,5 tsk till 6 ägg
3 lika stora glas
Häll äggen i första glaset.
Ta sedan lika mycket socker i andra glaset.
Tredje glaset tar du 1/3 del potatismjöl och sedan resten mjöl. Vill du ha chokladbotten så minska lite på mjölet och mät upp med kakao, vaniljsocker och bakpulver blandas med mjölet.
Alla 3 glasen skall ha samma mängd som enligt bild

Obs lånad bild på google
Sätt ugnen på 175 grader.
Förbered formen och lägg ett bakplåtspapper i botten sätt sedan på ringen och smörj kanterna. Klipp sedan till bakplåtspapper som du sätter på lite högre än formens kanter eftersom botten kan bli hög.

Lånad bild från Google
Botten
1. Vispa socker och ägg riktigt pösigt och vitt med elvisp. Gärna i 10 min.
2. Sikta i mjölblandningen och vänd ner det försiktigt. Försök att inte röra om för mycket.
3. Häll smeten i formen och grädda 35-45 min beroende på hur många ägg du har i. Känn med en sticka om kakan är torr.
Försök att inte öppna ugnen de första 20 minuter.
För att få en snygg och rak tårtbotten så vänd kakan upp och ner när du tagit ut den ur ugnen, var försiktig så du inte bränner dig. Spänn om formen runt kakan och låt kallna .
Lycka till ! :)