Nutellamaränger

Hej hej.
 
Varje gång jag går in på coop så ser jag de där enorma marängerna med olika smaker, så nu va det dags att prova på att göra dem själv.
Förut har jag bara gjort små maränger och jag har aldrig läst igenom recepten noga för att dom inte skall bli så där kladdiga och platta, men nu skall jag dela med mig av hemligheten för att å dem helt perfekta :)
 
 

 
regel 
nr 1. Läs igenom receptet noga
2. Vispa noga och se till att marängen inte rör sig i skålen när du testar att vända upp och ner på den.
3. klicka ut marängen så den blir rätt hög i och med att den kan flyta ut på plåten i ugnen. 
4. låt marängerna vila i ugnen minst 2 timmar innan du tar bort dem från bakplåtspappret, helst över natten.detta gör att de torkar riktigt och blir enkla att lossafrån pappret. 
Rätt enkelt eller hur ? :P 
 
Recept Maränger med Nutella fyllning.
6-12 st
 
Ingredienser
3 äggvitor, rumstempererade
1 1/3 dl strösocker
1 nypa salt
1/2 dl nutella
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Hetta upp nutellan i en skål i micron eller i en liten kastrull på spisen tills den precis smälter och blir rinnig i koncistensen.
3. Vispa äggvitor och salt i en bunke tills du har ett vitt skum (du ska kunna skapa mönster med vispen i skummet). Fortsätt vispa och tillsätt lite socker i taget. Vispa tills du har ett hårt skum. Om du är osäker kan du testa att vända bunken upp och ner (skummet ska stanna i bunken).
4. Ringla nutellan över äggviteskummet och vänd försiktigt i den. Du vill tydliga ränder av nutella i marängen.
5. Klicka ut maränger med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Välj själv om du vill ha små maränger eller stora "cafémaränger". Stora maränger kräver dock längre tid i ugnen. Tänk på att göra dem ganska höga då de sjunker ihop något i ugnen.
6. Grädda marängerna mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 90 grader och grädda ytterligare 1 timme (ca 1,5 timmar för stora maränger). De ska kännas och se helt torra ut, annars kan du låta dem stå ett tag till. Stäng av ugnen men låt marängerna stå kvar i ugnen och torka i ca 2 timmar.  
(Recept från mittskafferi)