Punchpraliner

 

 

 

 

Ca 25 st

ca 25 hasselnötter
ca 1 ½ msk arrak punschextrakt eller 2 msk punsch
200 g mandelmassa
150 g mörk choklad

Dekoration
ca 25 valnötsbitar

GÖR SÅ HÄR

1. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna. Rör om så att de inte bränns. Låt dem sedan svalna på en tallrik. Gnugga dem i en handduk så att skalet släpper.

2. Knåda in punschen i mandelmassan. Smaka av så att du får den punschsmak som passar dig.

3. Ta en hasselnöt och klä den med mandelmassa. Rulla till en liten boll.

4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad.

5. Rulla mandelmassebollarna i den smälta chokladen. Lägg dem sedan på ett bakplåtspapper. Använd till exempel två gafflar för att lyfta upp bollarna ur chokladen. Garnera dem med en liten bit valnöt. Ställ pralinerna i kylen.

 

( jag själv valde att endast ha några droppar punchextrakt i mandelmassan och jag tyckte det räckte gott, sen valde jag bort valnötterna som dekoration och gjorde vissa i vit choklad som ni ser.)

 

Recept hämtat från Tidningenhembakat

recept