Punchpraliner

Ca 25 st
ca 25 hasselnötter
ca 1 ½ msk arrak punschextrakt eller 2 msk punsch
200 g mandelmassa
150 g mörk choklad
Dekoration
ca 25 valnötsbitar
GÖR SÅ HÄR
1. Rosta hasselnötterna i en het stekpanna. Rör om så att de inte bränns. Låt dem sedan svalna på en tallrik. Gnugga dem i en handduk så att skalet släpper.
2. Knåda in punschen i mandelmassan. Smaka av så att du får den punschsmak som passar dig.
3. Ta en hasselnöt och klä den med mandelmassa. Rulla till en liten boll.
4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad.
5. Rulla mandelmassebollarna i den smälta chokladen. Lägg dem sedan på ett bakplåtspapper. Använd till exempel två gafflar för att lyfta upp bollarna ur chokladen. Garnera dem med en liten bit valnöt. Ställ pralinerna i kylen.
( jag själv valde att endast ha några droppar punchextrakt i mandelmassan och jag tyckte det räckte gott, sen valde jag bort valnötterna som dekoration och gjorde vissa i vit choklad som ni ser.)
Recept hämtat från Tidningenhembakat