Snabba scones till frukost
God morgon.
Varje morgon brukar Benjamin köpa hem frukostbullar efter jobbet , men det blir alltid några bullar kvar som ingen äter och jag bestämde mig för att prova ett recept på scones som är snabba och inte behöver jäsa , dessa blev en storfavorit och man behöver bara göra så många som man äter vilket gör att man slipper ju slänga så mycket som inte blir uppätet. Även mina barn som annars inte brukar äta mackor älskade dessa :)

Recept
Scones-tekakor
Dubbla eller trippla satsen om du vill ha fler än två bröd!
2 st
½ tsk bakpulver
2 dl rågsikt (kan bytas mot vetemjöl)
2 krm salt
2 msk smör
1 ½ dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, rågsikt och salt i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i 2 delar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Platta till degbitarna med mjölade händer, 1 ½ cm tjocka och nagga dem med en gaffel.
4. Sänk värmen till 230 grader och grädda dem mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.