Kanelbullar
I går var det ju kanelbullens dag och självklart var det ju det vi bakade här hemma, jag hann tyvärr inte lägga upp något inlägg i går så det får bli idag i stället.
Jag provade mig utav två olika recept men kommer bara lägga ut det som jag tyckte var bäst och gav godast bullar, jag provade även att snurra bullarna i stället för att göra de traditionella snäckorna, jag tycker att snurrade bullar är luftigare och godare men alla har olika smak :) Lillan var ju så klart med och bakade också och hon gjorde en liten plåt med egna mini bullar, nästan helt själv :) (stolt mamma)

Koncentrerad tjej :)

Inte de vackraste men goda blev dom :)
RECEPT KANELBULLAR
(blir inte många bullar med detta receptet så dubbla gärna det)
INGREDIENSER:
- 25 g jäst
- 75 g smör
- 1 stk kardemumma
- 1 krm salt
- 1/2 dl socker
- ca 7 dl mjöl
tips: minskar man mjölet lite så blir bullarna luftigare.
FYLLNING:
- 50 g smör
- 1/2 dl socker
- 1 tsk kanel
Blanda ihop.
1 ägg att pensla med
Garnering: pärlsocker
GÖR SÅ HÄR:
Smula ner jästen i en bunke.
smält smöret och tillsätt smjölken, låt det bli fingervarmt ( 37 grader)
Rör ut jästen med lite av vätskan, tillsätt resten av vätskan.
Blanda i salt, socker och kardemumma, rör om.
Häll i mjölet och arbeta degen mjuk och smidig.
Låt jäsa i 30 min under bakduk.
SNURRADE BULLAR

( bild från hemmetsjournal.)
Kavla ut degen på ett mjölat bord tills den är ganska tunn men inte går sönder.
bred på fyllningen och vik degen dubbel.
skär smala remsor och snurra dem , rulla ihop dem till en bulle. gör lagom stora bullar. Dem i formar.
Låt jäsa under bakduk i 30 min , pensla sedan med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 min.