Frukostakuten = Snabba scones
Har ni någonsin stått på morgonen och känt att kylskåpet gapar tomt ? Inget bröd och ingen mjölk . Så var det här hemma i morse , men jag kom ihåg ett recept som jag provade för längesedan och det var riktigt lyckat.
Medan mannen sov och barnen lekte i köket så tog jag 5 min att röra ihop till dessa supersnabba scones . Jag hittade receptet o ett forum men antar att det är Leilas från tv4 recept.

Leilas Engelska Frukostscones
7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl vätska (mjölk, vatten, gräddfil..)
ägg till pensling
1. sätt ugnen på 250 grader
2. blanda mjöl, salt, bakpulver & råsocker i en bunke.
3. tärna smöret & nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. vispa samman ägg & vätska.
5. blanda ihop allt till en deg.
6. platta ut degen till ca 3 cm tjock, skär trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
7. lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg & ev lite råsocker.
8. grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10 min.
7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl vätska (mjölk, vatten, gräddfil..)
ägg till pensling
1. sätt ugnen på 250 grader
2. blanda mjöl, salt, bakpulver & råsocker i en bunke.
3. tärna smöret & nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. vispa samman ägg & vätska.
5. blanda ihop allt till en deg.
6. platta ut degen till ca 3 cm tjock, skär trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
7. lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg & ev lite råsocker.
8. grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10 min.